Brems hundens spisehastighet med slow feeder

Hund, uavhengig av størrelse, kan ha en stor matlyst. Hunder som spiser raskt kan ha glede av en slow feeder som er designet for å bremse ned hundens spisehastighet. Dette er våre anbefalte produkter av slow feeder hund.

Spiser hunden din for fort kan det være nyttig å kjøpe en slow feeder som er designet for å bremse ned hundens spisehastighet. Slow feeder er en spesiell type matskål for hunder som spiser raskt, enten det er av entusiasme eller fordi de er konkurransedrevne når det gjelder mat. En slow feed er bra for hundens helse og velvære, samtidig som eier får mer kontroll over hundens spisevaner. De fleste hunder har en tendens til å slurpe i seg maten, noe som kan føre til problemer med fordøyelse eller øke risikoen for overvekt. Slow feeder er derfor utviklet for å utfordre og bremse måten hunden spiser på, noe som både gir en morsom utfordring til hunden og gjør helsen godt.

Ulike typer av slow feeder hund

Produktene av slow feeder finnes i flere varianter, hvor alle har som formål å gi bedre fordøyelse, forebygge overvekt og stimulere hunden mentalt. Slow feeder tvinger hunden til å jobbe litt for å få i seg maten, noe som stimulerer en sunnere fordøyelsesprosess, begrenser matinntaket og oppmuntrer til mer bevisst spising. De fleste produktene er designet med mønstre og hindringer for å utfordre til en mentalt stimulerende opplevelse når de spiser. Slow feeder finnes i flere varianter, hvor matskåler med hindringer, skåler med spiralmønstre eller slikkematte er de mest populære. Alle produktene er laget for å gi en positiv og sunn opplevelse for hunden.

Våre anbefalte produkter i 2024

Les mer om våre beste anbefalinger av slow feeder til hund. Produktene kommer i ulike vanskelighetsgrader slik at både valper og eldre hunder kan få tilstrekkelig utfordringer.

Morsom slow feeder med nybegynnernivå for hunder

Nina Ottosson by Outward Hound sin Wobble Bowl Slow Feeder er et morsomt fôraktiviseringsspill med nybegynnernivå for hunder. Med vanskelighetsgrad 1 er Wobble Bowl et godt kjøp til valper eller hunder som skal introduseres for slow feeder første gang. Produktet fungerer ved å fjerne proppen fra lokket, fylle den med tørrfôr eller godbiter og deretter feste fast proppen i lokket igjen. Man kan også gjøre det lettere for hunden ved å riste forsiktig på skålen for å fordele maten. Wobble Bowl har et gjennomsiktig lokk som gjør at hunden ser maten og får motivasjon til å få tak i det. Perfekt underholdning til matglade og lekne hunder.

Slow feeder som aktiviserer og stimulerer utvikling av valpens hjerne

For valper kan Lickin Layers Puzzle Slowfeeder hund være en morsom investering til aktivitet og stimuli. Her får du en aktiviseringsleke som kan brukes under måltider eller til aktivisering. Leken har tre nivåer og 100 gjemmesteder til fôr eller godbiter som hunden må bruke snuten får å lete seg frem til å spise. Ved å snurre leken rundt for å nå alle gjemmesteder vil hunden stimuleres og få utløp for sitt naturlige instinkt med å lete etter mat. Layers Puzzle stimulerer hunden mentalt, noe som er viktig for dyrets utvikling. Produktet er et godt valg til valper for å stimulere utviklingen av hjernen i vekstfasen. Utover det får du en slow feeder som rommer 3,5 desiliter fôr, den er lett å rengjøre og helt fri for BPA, PVC og Ftalater.

Slow feeder med fôrlabyrint som hindrer overspising

Et godt alternativ til den vanlige matskålen er Trixie sin Slide and Feed slow feeder i plast. Hundeskålen har en seksjon med en tradisjonell fôrlabyrint som hindrer overspising. På sidene sitter det oppover- og nedovervendt lokk som fylles med godteri eller fôr. Sidene kan skyves til siden slik at hunden kommer til det, ved at hunden bruker nese, munn eller poter for å få i seg maten. Slide and Feed er en utfordrende og morsom slow feeder som motiverer hunden til å spise saktere. Produktet er sklisikker med gummiføtter i bunnen, tåler maskinvask og er av høy kvalitet.

Trixie Slide and Feed Slow Feeder Dog Bowl

Praktisk slikkematte som roer ned hunden og inntaket av mat

Slikkematte til hund er et godt valg for å roe ned hunden sitt inntak av mat. Trixie sin slikkematte er laget til valper og små hunder. Ved å slikke på matten vil hunden roes ned, få en rolig stund, spise roligere og dermed få mindre luft i magen. Matten kan smøres med paté, våtfôr eller serveres med tørrfôr, du kan også fylle den og fryse den ned for å gi hunden av avkjølende og forfriskende overraskelse.

Slow feeder som lindrer stress, kjedsomhet og destruktiv oppførsel

En annen variant av slow feeder er en enkel slikkematte med sugekopp. Her får du en slikkematte som er designet for å lindre stress, kjedsomhet og destruktiv oppførsel hos hunden. Det eneste du trenger å gjøre er å smøre paté eller våtfôr på slikkeplaten slik at hunden kan slikke det av. Matten har et anti-glupsk design, er laget av mat-gradert silikon og har et anti-skli sugekopp underlag som roer ned hunden til å spise saktere. Matten fester seg til glatt underlag som gulv, kjøkkenskap, vinduer, dusjveggen eller badekanten. Produktet egner seg derfor også godt når du vil avlede hunder når det skal bades.