Kjølematte hund – Avkjølende kjøp til varme dager

Varme sommerdager kan være krevende for pelskledde hunder. Et avkjølende kjøp til varme sommerdager er en kjølematte for hund. Vi har samlet mattene som gir flere timer avkjøling, lette i vekt og enkle å ta med seg på tur eller ferie.

Mens vi mennesker elsker sol og varme, kan sommerhalvåret med varme temperaturer og stekende sol oppleves krevende for hunder. Hundens kropp har naturlige egenskaper som holder kroppstemperaturen i sjakk, men varme sommerdager kan likevel gjøre hunden slapp, sliten og overopphetet. En kjølematte til hund kan derfor være en fin investering til bruk både inne og ute. De beste mattene er fylt med en giftfri gel som absorberer kroppsvarmen fra hunden ved kontakt med matten. Kjølematte til hund finnes i mange varianter, men de beste produktene er lette i vekt, enkle å ta med seg på tur, ferier eller i bilen og de trenger hverken vann eller kjøling for å aktiveres. Mange av modellene som selges i dag gir også avkjøling i flere timer, og når matta er blitt varm vil den bli kald igjen etter en pause fra kontakten med hunden.

Kjølematte stor hund eller liten hund – Kjøp riktig størrelse

For best opplevelse for hunden er det viktig å kjøpe en kjølematte tilpasset hundens størrelse. Valp, liten, mellomstor eller stor hund trenger? Flere av de beste produktene kommer i størrelser tilpasset de fleste hunder, slik at de får tilstrekkelig med avkjøling og en behagelig matte å ligge på.

Kjølematte hund best i test – Avkjølende kjøp til gunstig pris

Det selges mange varianter av kjølematte til hund, og de fleste produktene gir et avkjølende kjøp til en gunstig pris. For under 500 kroner får du en avkjølende matte som hunden din kan nyte godt av. Noen matter er naturligvis bedre enn andre. I vår kjølematte hund test finner vi Trixie, Selected by Zoo og Dogman blant de beste produktene. Felles for alle produktene er at de har avkjølende egenskaper som hunden vil ha stor glede av, de er enkle å frakte med seg rundt og komfortable for hunden å ligge på. Mattene kommer med høy eller uten kant. Mange hunder kan oppleve en kjølematte med høy kant mer behagelig og komfortabel, enn de uten kant.

Våre anbefalte produkt i 2023

Basert på egenskaper, komfort, kvalitet og nedkjøling har vi samlet våre vinnere av kjølematte til hund. For en gunstig prislapp finner du her matter hvor hunden din kan få en avkjølende hvil i skyggen eller inne. Merk at prisen varierer ut i fra mattens størrelse.

Behagelig og avkjølende seng til hunden din

Dogman Hundeseng/Kjølematte til hund - Chilly

Dogman sin avkjølende seng egner seg like godt til bruk innendørs eller ute i skyggen. Chilly er en kjølematte til hund fylt med avkjølende gel som vil gjøre sengen kald med en gang hunden legger seg på den. Matten trenger hverken vann eller kjøleskap, den aktiveres helt selv. Chilly har høye kanter for en behagelig følelse når hunden skal hvile eller sove. Sengen kommer i størrelsen 100×65 centimeter og en nydelig grå farge. Hvor lang kjøretid matten har er ikke oppgitt fra produsenten.

Flere timer avkjøling til varme sommerdager

Trixie Kjølematte til hund

Trixie sin kjølematte til hund er en praktisk og avkjølende matte som kommer til sin fulle rett på varme sommerdager. Matten er enkel i bruk, gir flere timer med avkjøling og støtter hundens regulering av kroppstemperatur på varme sommerdager. Trixie sin kjølematte er et godt kjøp til deg som ønsker en matte som kan brukes i sengen, i bur, på terrassen, i hagen eller på stranden. Trixie kjølematte gir en avkjølende effekt gjennom kroppskontakt til hunden. Matten er fylt med giftfri gel som kjøler i flere timer. Produktet er tilgjengelig i størrelser til både små og store hunder.

Kjølematte med avkjølende gelé for svalere temperatur

Selected by Zoo Kjølematte for hund - Summer Leaf

En annen variant av kjølematte er Selected by Zoo sin behagelige matte til varme sommerdager. Summer Leaf legges på flatt underlag i sval temperatur, mens hunden kan nyte en avkjølende hvil. Matten er fylt med kjølende gelé som aktiveres når hunden legger seg på matten. Ved bruk av matten vil hunden få hjelp til å kjøle seg ned når varmen er på sitt verste. Matten er selvkjølende og trenger hverken kaldt vann eller kjøleskap for å bli kald. Produktet er tilgjengelig i de fleste størrelser og kommer i flere ulike fargekombinasjoner.

Kjølematte med robust trekk av polyester og fyll av kjølende gel

Cannes Kjølematte til hund

Også Canem sin kjølematte er et godt valg til de små firbente. Matten gir hunden avkjøling i flere timer og egner seg derfor godt til varme dager ute eller inne. Canem gir behagelig plass, komfortabel madrass og kjølende hvile. Produktet er også enkelt å ta med seg på reise eller tur. Canem sin kjølematte er har et robust trekk av polyester som gjør den enkel å holde ren, mens fyll av gel vil gi umiddelbar kjøleeffekt når hunden legger seg på matten. Matten er tilgjengelig i størrelser for valper, små, mellomstore og store hunder.