Trygt og komfortabelt fristed med eget hundehus

Nøkkelen til en lykkelig hund med trivsel i hverdagen er å gi den pelskledde vennen et trygt og komfortabelt fristed. Med et hundehus inne eller utendørs får hunden en egen plass hvor den kan hvile, søke ly eller bare trekke seg tilbake. Dette er våre anbefalte favoritter til deg.

Hunder er sosiale dyr som også trenger trygghet og ro. Nøkkelen til en lykkelig hund med trivsel i hverdagen er å skape et trygt og komfortabelt fristed hvor den kan trekke seg tilbake. En smart løsning for dette er å investere i eller bygge hundehus ute eller inne, hvor den pelskledde vennen din kan få sin egen plass til hvile og ro. Hundehus har en beskyttende struktur designet for å gi hunder et eget rom å hvile i, enten du vil ha det utendørs eller innendørs. Hundehus utendørs vil gi din firbente venn beskyttelse mot sol, regn, snø, vind og sikre at den er komfortabel i all slags vær. I tillegg vil de fleste hunder oppleve følelsen av sikkerhet og trygghet i sitt eget hundehus.

Isolerte hundehus, plast- eller trehus?

Hundehus er tilgjengelig i flere varianter, hvor hunde hus av plast, tre eller isolerte er det mest populære. Fordelen med et plasthus er at de er ledde, holdbare, vanntette og enkle å rengjøre, mens trehus er mer estetisk tiltalende, gir god isolasjon, ekstra varme og passer inn i de fleste hager. Til deg som har hunden mye ute året rundt kan isolerte hundehus være et godt valg. Disse er perfekte for kalde dager og er utstyrt med isolasjon som gir et hundehus med varme på kjølige dager. Hundehus innendørs er mindre vanlig, men Trixie har en bestselger av hundehus til bruk inne for valper eller mindre hunderaser.

Våre anbefalte produkter i 2023

Les mer om våre anbefalte favoritter av ulike varianter av hundehus. Gode kjøp til hundeeiere som er opptatt av hundens trivsel i hverdagen.

Beste isolerte hundehus til bruk utendørs året rundt

Til deg som har hunden ute til lufting året rundt er Kerbl 4-Season et godt valg. 4-Season er et koselig hundehus med doble vegger som er isolert med celleplast for å gi ekstra beskyttelse uansett vær. Hundehuset beskytter mot varme, kulde, regn og snø, noe som gjør det til et allsidig kjøp for både sommer og vinter. 4-Season sitt isolerte design sørger for å gi god varme i hundehus på kjølige dager og holde hunden sval på varme dager. Med på kjøpet følger en plastgardin som fungerer som et ekstra lag mot regn og vind, mens vanntett tak gir god beskyttelse mot fuktighet og regn. 4-Season leveres umontert og med hundehus byggesett som er enkelt å montere det opp. Hundehuset er stort og romslig med mål på 100 x 83 x 94 centimeter. 4-Season er laget i materialer av tre med overflatebehandling som gir et slitesterkt hundehus.

hundehus test

Koselig hundehus laget av lasert furu med klassisk saltak

En annen bestselger av hundehus til bruk utendørs er Trixie Natura laget av lasert furu med klassisk saltak utstyrt med takpapp. Natura hundehus ser ut som en liten hytte, passer perfekt i hagen og gir hunden et koselig krypin året rundt. Hundehuset gir god beskyttelse mot vær og vind, skygge på varme dager og en trygg plass å hvile. Natura står på små, justerbare føtter som gjør at huset står stabilt, også i ujevnt terreng. Ettersom hundehuset står på to små føtter vil huset komme opp fra bakken, gi god luftsirkulasjon og samtidig beskytte gulvet mot kulde og fuktighet. Trixie Natura kommer i flere størrelser for å passe hunder i ulike raser og størrelser. Et godt valg til deg som vil gi hunden et komfortabelt sted å hvile året rundt.

lite hundehus

Komfortabelt hundehus til bruk inne for små hunder

For valper eller små hunderaser som trenger et eget krypin inne i huset anbefaler vi Trixie Harvey. Dette er et perfekt hundehus som kan plasseres i stua, på soverommet eller et annet rom hvor hunden liker å oppholde seg. Harvey har et lite krypin hvor hunden kan hvile i fred og ro, mens trappen på siden opp til taket kan brukes når hunden vil hvile og samtidig synes. Harvey måler 119 x 47 x 50 centimeter, er i fargen grå, har mykt stoff, solid kvalitet og egner seg godt til de fleste hjem.

Dette bør du se etter ved kjøp av hundehus

Vi har samlet noen tips til hva du bør se etter ved kjøp av hundehus for å sikre trivsel hos din firbente venn. Nummer én er å velge et hundehus som gir tilstrekkelig med plass for din hund, slik at den kan stå oppreist, snu seg, strekke seg komfortabelt og ha romslig plass. Til store hunder bør du derfor velge et stort hundehus. Mens mindre hunder vil trives bedre i et lite hundehus. Andre tips å tenke på er å velge et hundehus laget av kvalitet og værbestandige materialer som tåler å stå ute året rundt. De fleste hunder er ute året rundt, og derfor kan det være lurt å velge et isolert hundehus med varme slik at de har tilstrekkelig med isolasjon på kalde dager. For å sikre minst mulig vedlikehold anbefaler vi å velge et hundehus som er enkelt å rengjøre, samtidig som at hunden får en sunn og hygenisk atmosfære.

hundehus med trapp