Ha kontroll på hunden med en hundegrind innendørs

Selv om hunden er din bestevenn, lydig og god, er det ikke alltid det passer seg at den går løst inne i huset. Hundegrind inne gir deg bedre kontroll på hunden ved å begrense hundens bevegelighet innenfor et gitt område, som for eksempel stue, døråpninger, trapper eller soverom.

Hunder er sosiale kjæledyr som helst vil være i nærheten av eieren sin hele tiden, og mange eiere lar også hunden være alene hjemme når de er på jobb. Uansett hvor lydig og god hunden din er kan den finne på sprell når den er alene. Og selv om hunden er din bestevenn er det ikke alltid det passer seg at den går løst inne i huset når du er hjemme. Spesielt større boliger med flere rom, trapper og barn i hus kan hundegrind være en praktisk løsning. Hundegrinder kan plasseres i døråpninger, trapper eller andre rom hvor du ønsker å ha kontroll på hunden. For hunden kan en hundegrind gi bedre sikkerhet med tanke på å skade seg i trapper eller i rom med potensielt farlige gjenstander de kan skade seg på. Hundegrinder kan også være en smart måte å trene hunden på ved å begrense bevegelsesfrihet, lære hunden grenser og regler. I tillegg kan hundegrind brukes til å gi hunden en trygg og komfortabel plass hvor den kan hvile eller slappe av i fred og ro.

Hundegrinder i ulike prisklasser, størrelser og modeller

Felles for de fleste hundegrinder er at de er laget med formål om å begrense og kontrollere hundens bevegelighet innenfor et gitt område i huset. Ettersom behovene hos eiere er ulike er også utvalget av hundegrinder bredt. I dyrebutikker finner vi alternativer som hundegrind til dør, uttrekkbar hundegrind og hundegrind til trapp i flere prisklasser. De billigste alternativene er laget av plast, er enkle å montere, justere og fungerer fint for mindre hunder. I mellomklassen får du holdbare hundegriner i metall som gir solid beskyttelse og lang levetid. Mens de dyreste modellene av hundegrind er mer luksuriøse høykvalitetsgrinder som passer for større hunder eller til hundeeiere som ønsker topp kvalitet og funksjonalitet.

Våre anbefalte produkt i 2023

De mest populære produsentene av hundegrinder er Trixie, Ferplast og Carlson som alle gir funksjonalitet med produkter i ulike prisklasser. Vi har samlet våre anbefalte produkter av hundegrinder til deg som vil ha bedre kontroll på hunden hjemme.

Sammenleggbar hundegrind med flere egenskaper

Av de dyrere produktene med flere egenskaper er Carlson Convertible Pet Yard and Gate en bestselger. Carlson sin hundegrind er sammenleggbar, kan brukes til å avgrense en stor døråpning eller den kan monteres frittstående som en egen «hage» til den lille valpen inne. Pet Yard and Gate er laget av robust stål som sørger for god holdbarhet og tåler valper som tygger. Når grinden monteres som en frittstående «hage» til valpen inne måler den 71 centimeter i høyden og 366 centimeter i omkrets. Carlson sin hundegrind anbefales til deg som vil gi den viltre hunden et avgrenset område for hvile og lek eller når du har behov for å ikke forstyrres av hunden.

beste hundegrind

Stor hundegrind som avgrenser ønskede områder i huset

Til deg med stor hund i hus kan en hundegrind være smart å montere opp foran trappen eller andre rom i huset hvor du ikke vil at hunden skal være. Denne modellen fra Trixie er laget for større hunder og har flere bruksområder. Grinden har fire deler, er sammenleggbar, justerbar og med et fint design som passer inn i de fleste hjem. Vi anbefaler Trixie sin 4-delte hundegrind til deg som ønsker en stor hundegrind som avgrenser ønsket området i huset. Grinden er laget av solid metall som måler 75 centimeter i høyden og kan justeres fra 60 til 160 centimeter i bredden.

hundegrind

Enkel og smart hundegrind til døråpningen eller trappeoppgangen

En annen favoritt fra Trixie er denne smarte og enkle hundegrinden til døråpningen eller trappeoppgangen. Grinden er laget for å feste i døråpningen med fire skrustikker som gjør at du slipper å borre i karmene. Den kan også monteres opp i trappeoppganger med rekkverk. Hundegrinden har en enkel mekanisme med åpning på toppen slik at porten kan gå begge veier. I tillegg til at den har en sikkerhetslås som lar deg åpne grinden med én hånd. Denne modellen av Trixie anbefaler til deg med store hunder i hus som du ønsker mer kontroll på. Grinden er laget av solid metall som er lakkert og gir et pent design. Hundegrinden måler 76 centimeter i høyden og kan justeres fra 75 til 85 centimeter i bredden.

trappegrind hund

Perfekt trappegrind for små hunder eller valper

Små hunderaser og valper har gjerne ikke behov for en stor hundegrind. Carlson sin mini hundegrind er en perfekt trappegrind for små hunderaser eller valper. Pet Gate Mini måler 46 centimeter i høyden og kan justeres fra 74 til 96,5 centimeter i bredden. Hundegrinden har også en liten kattedyr som katten eller valpen kan passere gjennom, mens høyden i seg selv på grinden gjør det enkelt for eieren å gå over. Pet Gate Mini Walk-Through har en rimelig prislapp, er av høy kvalitet og i et pent design som passer inn i de fleste hjem.

grind med hundedør