Hundefôrtest – finn hundens favoritt!

Menneskets beste venn – hunden ! For oss er hunden kanskje bare en liten del av livet, men for hunden er menneske-vennen alt! Derfor er det utrolig viktig å sørge for at våre firbeinte venner har det bra hele livet! God dyrehelse begynner med riktig fôr, og i denne testen ser vi på noe av det beste som finnes på markedet innen hundefôr. Ta en titt og se om det er noe som passer for akkurat din logrende bestevenn! 

Om du er på jakt etter en god deal. Se vår oppdaterte liste på hundemat på tilbud.

Eller se utvalgte favoritter under.

Fisk er ikke bare for katter – vår best i test

Fisk er ikke bare for katter, noe Fish4Dogs beviser storslagent med dette produktet! Her har vi små kuler med hundefôr som passer godt til mindre hunder, men som også kan brukes til større hunder, og av alle raser, sett at det er voksne dyr. Fisken som blir brukt i dette produktet er hele og ferske sardiner av ypperste kvalitet, som er fisket under bærekraftige forhold i havet. Sardinen sin olje gjør at pelsen blir blank og flott, og bidrar til sunne og smidige ledd, samt sunn hud – her er det mye positivt å hente for din hund! Vi ser også at vanlig potet har blitt byttet ut til fordel for søtpotet som kilde til karbohydrater i dette fôret. Søtpotet er valgt siden de inneholder store mengder av vitaminer, som blant annet B6 som er godt for huden!  Søtpotet er også en super og velsmakende kilde til jern, vitamin C og vitamin D. Dette er styrkende for skjelettet og immunforsvaret, og er med på å opprettholde en sunn fordøyelse.

best i test hundefor 2021

Beste fôr for leddene

Dette fôret er utviklet av eksperter og veterinærer  med spesiell tanke på hunder som har problemer med leddene sine. Problemer med ledd kan skyldes en rekke forskjellige ting, slik som for eksempel gikt som følge av slitasje ved alderdom, kroniske leddsykdommer, skade eller overvekt. Den spesial-formulerte sammensetningen av vitaminer og mineraler i denne oppskriften, har høyere nivåer av av omega-3 fettsyrer enn vanlig hundefôr. Dette er svært godt for leddene og hjelper til å støtte de naturlige betennelseshemmende prosessene som skjer i friske ledd. Hundefôr som dette hjelper dyr som har problemer med fysisk aktivitet, slik som å gå i trapper eller å hoppe, og som sliter med halting når de er på tur. Fôret kan i tillegg taes i bruk for å hjelpe til med vekttap hos hunder som har problemer med leddene grunnet overvekt. Dette er et godt og trygt produkt som kan brukes av hunder i alle aldre.

hvilket hundefor er best

Orijen Original

Med et rikt innhold av ferskt kjøtt, fisk og egg, gir det en proteinrik diett som etterligner hundens naturlige kosthold. Det er imponerende å se en så stor andel av ferske ingredienser, som kylling, kalkun, sild og flyndre, som ofte er forbundet med førsteklasses dyrefôr.

Videre inneholder dette fôret en rekke hele belgfrukter og linser, som kan bidra med viktige næringsstoffer og fiber. Tilsetningen av ferske grønnsaker, frukt og bær gir en naturlig kilde til viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter. Dette kan støtte hundens generelle helse og velvære.

Sildoljen er en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer, som er kjent for å støtte hud, pels og leddhelse. Tilsetningen av urter som gurkemeie, melketistel og lavendel kan også ha potensielle helsefordeler, selv om effekten av disse på hunder fortsatt kan være gjenstand for forskning.

Hundens helse er viktig fra valp til voksen

Selv de største hunderaser var engang små! Og for at de skal kunne vokse seg store og sterke, er det viktig at de får rett ernæring helt fra de kan spise fast føde. Dette fôret inneholder DHA: det er klinisk bevist at DHA fremmer læringsevnen til valper i vekst. Fôret er også bra for hunder med sensitiv hud og følsom mage, og bidrar til å opprettholde optimal fordøyelse gjennom hele oppveksten. Det er også spesialprodusert for å bidra til en sterk og sunn beinbygning, og har et klinisk dokumentert innhold av fosfor og kalsium. Formelen er utviklet i samarbeid med veterinærer, og blir anbefalt av oppdrettere som er ledende i sitt felt – så dette er et fôr av høy kvalitet som du virkelig kan stole på! Vi ser også at fôret inneholder gode mengder av vitamin C og vitamin E, som bidrar til å styrke og opprettholde immunforsvaret til hunden. Det har også rikelig med Omega 6 og Omega 3, som begge bidrar til en sunn hud og blank og flott pels, samtidig som det bidrar til sunne og sterke muskler!  Dette fôret er komplett, som vil si at det inneholder alt valpen din trenger for å vokse seg stor og sterk, og holde seg frisk og fin gjennom hele oppveksten!

tørrfôr valp

Mange spennende smaker for din firbeinte venn!

Merket Farmina er italiensk, og har spesialisert seg på å lage fôr som er basert på hunders naturlige diett; nemlig kjøtt. En hund trenger rikelige mengder av kjøtt, og lite karbohydrater, og det er dette du finner i produktene til Farmina! Faktisk inneholder dette fôret over 90% animalske proteiner! I tillegg er det proppfult av viktige næringsstoffer som din hun trenger. Vi ser også at fôret er fritt for kort og kunstige konserveringsmidler – her er det bare naturlige stoffer og gode produkter for din hund! Det er mange deilige smaker i dette fôret, som hunden simpelthen vi elske! Ikke bare er det godt for hunden din å spise det, men det gjør godt også: dette fôret er med på å forebygge fedme og diabetes, samtidig som det fremmer en god fordøyelse! Farmina har valgt å bruke gresskar i dette produktet fordi det er svært rikt på naturlige antioksidanter, som for eksempel betakaroten, som er med på å styrke immunforsvaret. Som om det ikke skulle være nok, er dette også et komplett hundefôr som regulerer tarmen og fremmer et godt hjerte!

test av hundefor

Royal Canin – det beste for hunden!

Royal Canin er kjent for å levere produkter av svært høy kvalitet, som er spesialprodusert med tanke på hver enkelt hunderase. Dette fôret er spesiallaget for voksne Golden Retrievere, og er et komplett hundefôr, som altså inneholder alt din hund trenger. Selv teksturen og størrelsen på tørrfôret er tilpasset for å være det beste for Golden Retrievere: her er ingenting overlatt til tilfeldighetene! I dette fôret finner vi biotin, boragoolje og svovelaminosyrer, som alle er med på å sikre en vakker pels, full av glans, skjønnhet og sunnhet! Samtidig bidrar dette fôret til at hunden din holder idealvekten, og er beriket med EPA-DHA, som er med på å fremme god hjertehelse og til å opprettholde en sunn hjertemuskel. Som alt annet vi ser fra Royal Canin, så er dette hundefôret spesialdesignet til hver enkelt rase, og er så absolutt noe av det beste du kan gi din hund – vi anbefaler dette hundefôret på det varmeste!

beste hundefor - tørrfôr

Spennende pakke med våtfôr!

Dette er den perfekte pakken for deg som ønsker å prøve ut forskjellige typer våtfôr for din hund, eller kanskje du leter etter hvilken type hunden din liker best? Mulig at du kun ønsker å skjemme bort hunden din litt ekstra – uansett! Så får du et spennende utvalg av forskjellige typer våtfôr i denne pakken! I denne pakken finner vi 8 poser med våtfôr med 4 forskjellige smaker – du får altså to poser på 300 gram av hver smak. Kun kjøtt av høyeste kvalitet blir brukt for å lage dette fôret fra Natures Menu. Siden kjøttet er rent og av så høy kvalitet, er dette derfor et supert alternativ til råfôring når du er ute på reise, eller på lange turer i skog og mark. Alle de forskjellige posene er produsert og tilbredt i henhold til retningslinjene til FEDIAF, og godkjent av veterinærer. I denne pakken finner du følgende produkter: 2 poser med kylling, grønnsaker og ris. 2 poser med kylling og and, grønnsaker og ris. 2 poser med kalkun og kylling, grønnsaker og ris. 2 poser med storfekjøtt og kalkun, grønnsaker og ris. Her er det mye godt å velge mellom for din hund!Våtfôret kan brukes av alle hunder over 20 uker.

anbefalt hundefor

Om du er på jakt etter en god deal. Se vår oppdaterte liste på hundemat på tilbud.