GPS katt best i test: Produktene som gir deg full kontroll på kjæledyret

GPS for katt er en enkel måte å få full kontroll på kjæledyret når den er ute på sin daglige tur. De nyeste modellene kan kobles til mobilen slik at du via en egen app får oversikt og informasjon om hvor katten din er. I vår GPS-katt test finner du markedets beste kjøp til under 1000 kroner.

Katter er selvstendige, nysgjerrige og skeptiske kjæledyr som liker å utforske livet utenfor husets fire vegger. Selv om mange katter har sin faste rute og holder seg i nærheten av der de bor, kan de også finne på å ta en lengre tur, skade seg eller rote seg bort. For å gjøre leteaksjonen kortere kan et halsbånd med GPS på katt være en god investering. På den måten kan du beskytte katten mot farer og ukjente områder ved å vite nøyaktig hvor den er til enhver tid, samtidig som du får full kontroll og oversikt over hvor katten din er. I tillegg kan du følge med på kattens aktivitetsnivå for å sikre at den får tilstrekkelig med mosjon og opprettholder en sunn livsstil.

Beste gps halsbånd katt med nøyaktig sporing

De fleste GPS til katt kan kjøpes som enkle halsbånd med innebygd gps eller kun en GPS som festes til halsbåndet. Begge deler gir deg full oversikt over kattens daglige eventyr utenfor husets fire vegger. De beste kjøpene med nøyaktig sporing og robust design finner vi fra Lilcat, Tractive og Petsafe. Lilcat er kjent for sin høye presisjon og nøyaktige GPS-sporing som gjør at du alltid vet hvor katten er. Lilcat leverer også lang batterilevetid og integrerte funksjoner som gir oversiktlig helseovervåking av kattens aktivitetsnivå og helsestatistikk. I tillegg har Lilcat GPS til katt en Geofencing-funksjon som lar deg sette opp virtuelle grenser og motta varsler når katten beveger seg utenfor det angitte området. Tractive GPS til katt er også en testvinner når det kommer til GPS-sporing i sanntid og historikk over hvor katten går slik at du kan forstå mønstre og vaner hos kjæledyret ditt bedre. Markedets mest brukervennlige GPS til katt finner vi fra Petsafe. Dette halsbåndet her enkel å installere, har lang batterilevetid og robust konstruksjon. Sammen med funksjonen Geofencing som lar deg sette opp egne grenser for hvor du vil at katten skal bevege seg og motta varsler når den er utenfor egnet område.

Våre anbefalte produkter i 2024

Under kan du lese mer om rimelige kjøp av GPS til katt. For under 1000 kroner får du her nøyaktige, pålitelige og sikre enheter som gir deg full oversikt over hvor katten din er til enhver tid. Noen av produktene leveres som GPS katt uten abonnement, mens andre krever abonnement.

Praktisk GPS-tracker som gir deg full kontroll på katten

Først ut av våre testvinnere er Lilcat sin praktiske GPS-tracker som er enkel i bruk, gir nøyaktig sporing og passer for katter i alle størrelser. Trackeren gir deg kattens nøyaktige posisjon i sanntid, slik at du alltid vet hvor den er. I tillegg til at den gir deg informasjon om kattens bevegelsesmønster, søvnmønster og antall skritt den beveger seg daglig. Lilcat GPS til katt har også et LED-lys som gjør at katten synes godt i mørket. Trackeren har en liten størrelse på 3 x 4 centimeter, veier kun 27 kilo, er vanntett, har fem dagers batteritid og svært enkel i bruk. Det eneste du trenger å gjøre er og installere GPS-en på riktig måte før du fester den på kattens halsbånd.

GPS med nøyaktig posisjon og aktivitetssporing

Tractive sin GPS Cat 4 er en mer avansert GPS til katt, som fortsatt er enkel å bruke. Cat 4 scorer høyt på både nøyaktig sporing og aktivitetsmåling. Produktet viser kattens posisjon i sanntid, historikk over ruter den går, lar deg se søvnmønstre og gir full oversikt over kattens aktivitetsnivå. Den eneste ulempen med Cat 4 er at du må kjøpe et abonnement før du kan spore katten gratis i Tractive GPS-appen. Utover det er Tractive et godt kjøp som gir deg LIVE-posisjon av katten, lar deg se hvor katten er til enhver tid og helsesporing. Et annet pluss er at Cat 4 har virtuelle gjerder som lar deg spesifisere sikre og forbudet steder de kan bevege seg, som for eksempel nær trafikkerte veier. Når katten beveger seg over det virtuelle gjerdet får du et varsel i appen. Tractive Cat 4 er et godt kjøp til deg som vil ha en GPS med lang batteritid (7 dager) som veier kun 35 gram, er vanntett, støtsikker og passer til de fleste halsbånd for katter.

Liten GPS med alle funksjonene som gir deg full oversikt

Tractive Mini GPS er et godt kjøp til eiere som vil ha full oversikt over sin kjære katt. GPS Mini er liten i størrelse, lett i vekt, gunstig i pris og gir deg alle funksjonene du trenger. Enheten har Live-modus som gir deg informasjon om hvor katten er til enhver tid, virtuelle gjerder som lar deg sette opp usikre og sikre soner, historikk over hvor katten beveger seg og en Wellbeing-funksjon som undersøker og sammenligner katten din med andre katters livsstil. Wellbeing-funksjonen gir også oversikt over hvor mye katten sover. Også Mini GPS fra Tractive er enkel å installere til mobilapp og enheten festes enkelt på kattens halsbånd.

Slik installerer du GPS for katt

Selv om våre testvinnere kommer fra ulike produsenter er oppsettet for hvordan bruke den forholdsvis lik. Produktene har naturligvis egne instruksjoner for oppsett, men utover det er stegene like. Det første du gjør er å laste ned og installere den tilhørende mobilappen hvor du følger instruksjonene for oppsett. Før bruk av GPS-en må enheten være ladet før den festes til kattens halsbånd. Deretter aktiverer du GPS-sporingen og tilpasser innstillingene ut ifra egne behov slik at du kan følge med, overvåke og ha full oversikt over kattens bevegelser og helsestatistikk.