Flåttmiddel katt best i test – Fire sikre vinnere

I løpet av sommerhalvåret er risikoen stor for at katten får flått som kan gi infeksjoner og sykdom. Med et eget flåttmiddel til katt får de en spesialdesignet behandling som forebygger og bekjemper flåtten. Dette er beste flåttmiddel til katt uten resept.

Flått er et insekt som er farlig for både dyr og mennesker, i form av infeksjoner og sykdom. For katter som er mye ute i hage, kratt og skog kan det være lurt å beskytte mot flått ved bruk av flåttmiddel til katt. Flåttmiddel til katter er en spesialdesignet behandling som forebygger og bekjemper flåttbitt. Midlene kan kjøpes som spot-on dråper, halsbånd og spray som er formulert for å drepe eller avverge flått. Det finnes også flåttmiddel som beskytter mot både flått og andre skadedyr som lopper og lus.

Flåttmiddel katt uten resept: Effektive midler

Selv om det mest effektive kan være å kjøpe flåttmiddel på resept, finnes det gode alternativer som kan kjøpes reseptfritt i dyrebutikker, på apotek eller på nett. Velger du å kjøpe uten resept bør du forsikre deg om at du velger riktig produkt og leser bruksanvisningen nøye før du påfører katten. Mest vanlig å kjøpe reseptfritt er spot-on dråper, halsbånd og spray. Dråpene er enkle i bruk, gir langvarig beskyttelse, påføres direkte på huden og virker effektivt mot både flått, lopper og lus. Flåttmiddel som halsbånd er også en effektiv måte å forebygge flått på. Halsbåndet er praktisk, gir kontinuerlig beskyttelse og noen av produktene inneholder ingredienser som frastøter flåtten før de biter. Hvis katten din hverken liker dråper eller halsbånd kan flåttmiddel som spray være det beste. Disse gir rask beskyttelse og er enkle å påføre katten. Flåttmiddel katt-tabletter er en annen variant, men kan i likhet med dråpene være mer krevende å få i katten.

Flåttmiddel katt pris: Gode kjøp for under 500 kroner

Prisen på flåttmiddel til katt varierer. Reseptfrie produkter kan gi deg gode og effektive kjøp for under 500 kroner. For å være sikker på at middelet passer for din katt, dens individuelle behov og helsestatus bør du forsikre deg med veterinæren om at middelet er riktig å bruke. Spesielt hos katter med underliggende helseproblemer, kattunger eller eldre katter bør man være ekstra varsom med hva man gir kjæledyret sitt.

Våre anbefalte produkter i 2024

Vi har sett nærmere på ulike produkter av flåttmiddel til katt og samlet våre beste testvinnere som både er effektive og trygge kjøp.

Naturlig tilskudd som reduserer faren for flåttbitt

Av tabletter som flåttmiddel er Fixodida ZX et naturlig tilskudd som passer for både hund og katter. Tablettene inneholder den aktive ingrediensen fulvinsyre som forbedrer pels, pust og reduserer risikoen for flåttbitt. Et trygt og godt kjøp til katter som tilbringer mye tid utendørs. Ved regelmessig inntak av Fixodida ZX kan tilskuddet sørge for at flått fester ikke seg på katten. For katter er anbefalt dosering 1 til 2 tabletter daglig, men vi anbefaler likevel å forsikre seg med veterinær om at produktet er trygt for din katt.

Langsiktig beskyttelse mot flått, mygg og knott med skånsom spray

Trikem sin Mosquito & Tick Spray er et effektivt og skånsomt flåttmiddel som gir langvarig beskyttelse mot mygg, knott og flått. Sprayen inneholder ingredienser av høy kvalitet som er skånsomme for kattens pels og hud, noe som gjør dette til et ideelt kjøp for katter i alle aldre og størrelser. Produktet beskytter kjæledyret ditt mot mygg og flått, sprayes enkelt direkte på pelsen, er hurtigtørkende og etterlater ingen klebrig eller fet overflate på pelsen. Sprayen brukes enkelt ved å riste flasken, holde flasken 15 centimeter fra kattens pels før du sprayer et jevnt lag over hele kroppen, uten å være i kontakt med øyne, ører eller nese. Mosquito & Tick spray gir effektiv beskyttelse mot flått når produktet påføres katten jevnlig.

God beskyttelse gjennom hele dagen med Renon spray

Sist ut av våre testvinnere av flåttmiddel til katt finner vi også fra Trikem. Renon Mygg & Flått er en spray med 20 prosent icaridin som er et middel med høy konsentrasjon som gir effektiv beskyttelse mot flått og andre aggressive insekter gjennom en hel dag ute. 20 prosent Icaridin er et middel som kan brukes på både dyr og mennesker, men ikke for barn under 3 år. Sprayen påføres direkte på kattens hud og pels før den skal ut, men bør ikke være i kontakt med øye, munn, ører eller nese.