Katteluke test – hvilken luke er best for deg og din katt?

En katteluke er en super oppfinnelse, det kan de fleste katteeiere skrive under på! Med en slik kattedør montert slipper du å bli vekket midt på natten fordi pus plutselig har bestemt seg for at den vil ut, eller kanskje inn? Med en kattedør slipper du å bekymre deg for at katten har gjort sitt i stua mens du er på jobb, eller at pus som ikke kom inn før du reiste, blir gående ute å fryse. Enkelt å greit så er slike kattedører helt fantastisk smarte løsninger, både for katt og for eier! For å understreke dette, har vi her en test av katteluker, fra de helt standard modellene, til katteluke med chip, eller en løs mikrochip i halsbåndet. Ta en titt på denne testen, og se hvem vi kårer som vår testvinner! 

Kun dine katter kommer gjennom luken!

Denne produsenten av katteluker har vunnet en rekke internationale priser, og det er ikke uten grunn! Dette produktet kan se ut som hvilken som helst annen katteluke, men her finner vi en super-smart teknologi, som til tross for hvor avansert den er, er svært brukervennlig og har et enkelt og stilrent design. Sureflap eliminerer problemet med å få uventet besøk av andre katter, eller andre dyr, gjennom en tradisjonell katteluke. Denne luken leser ID-chipen til katten din, og slipper dermed ikke inn noen ubudene gjester! Sureflap fungerer på alle typer mikrochip og nummere, og katten din trenger ikke halsbånd eller lignenede for å aktivere luken – smart og hendig, både for deg og pus! Selve katteluken er svært brukervennlig, og har kun én knapp som du bruker til å ordne alt av programmering og innstilling. Dessuten trenger du ikke tenke på å legge opp ledninger, eller tilpasse luke-plasseringen i forhold til et strømuttak, da luken funkerer på helt vanlige AA-batterier!  Katteluken varsler deg i god tid før batteriene må byttes, og normal levetid på batteriene er opptill 6 måneder. Denne katteluken kan brukes uten ekstra forlenger på dører opptil 7 cm tykkelse, og måler 120×142 mm innvendig, og 210×210 på utsiden av luke-karmen. Denne modellen passer til de fleste katter av normal størrelse, og for større katteraser, slik som Main Coon og Norsk Skogkatt, anbefaler vi XXL-versjonen av Sureflap! Flere nettsider har denne, hvor denne luken ligger ute, er den største distributøren av disse kattelukene i Norge, og har god erfaring med bruk og service, og tilbyr kundeservice 7 dager i uken, hvis du har spørsmål hvordan man skal montere katteluke, eller ta den i bruk. Disse utrolig smarte kattelukene er enkle å montere, og enkle å ta i bruk! Og skulle du være bekymret for at dette kun fungerer på én og én katt, så kan vi berolige deg! På denne kattedøren kan du registrere opptil 32 katter – så det skulle være mer enn nok! 

katteluke med chip

Sørger for at ikke andre katter kommer på besøk

Dette er et helt fantastisk produkt for deg som liker å ha oversikt over hvor katten din er, om den er ute eller inne, og er helt perfekt for deg som ønsker at pus skal holde seg inne på natten! Dette er en elektronisk katteluke som har en tidtaker som du kan programmere til å være stengt på visse tider av døgnet. Dette er helt perfekt hvis du ønsker at katten din skal være inne om natten. Luken kan brukes sammen med løse ID-brikker, eller sammen med katten sin unike mikrochip. Den hendige skjermen øverst på luken gir deg full oversikt, og du kan enkelt se om katten din er ute eller inne. Du kan enkelt koble til hele 6 forskjellige ID-brikker, og hele 9 katter kan registreres på luken samtidig, da enten med ID-brikker eller mikrochip. Uten den ekstra tunellen, passer denne type luke for dører opptil 5 cm. Med i pakken får du ekstra AA-batterier samt en ID-brikke til din katt! Kort og godt, så er dette et veldig flott produkt for deg som trenger oversikt over hvor kattene dine befinner seg, og liker å ha kontroll på når de kan bevege seg fritt ut og inn. Meget hendig hvis man jobber mye, eller for eksempel skal være borte en natt. Et godt produkt som virkelig kan anbefales! 

katteluke chip test

Tradisjonell katteluke

Her har vi en enklere og mer tradisjonell katteluke enn de andre modellene vi har kikket på så langt, men dette er fremdeles et veldig godt produkt som holder det den lover! Dette er en luke som ikke bruker hverken strøm eller batterier, og fungerer helt uten bruk av teknologi – her trenger man ingen chipper eller lignende for at døren skal fungere! Som navnet tilsier, så er dette en såkalt «fireveis» luke. Det vil si at den har fire forskjellige funksjoner du kan velge mellom. Du kan velge om luken skal være åpen begge veier, om den skal være stengt begge veier, eller om du vil at det bare skal være mulig å gå ut, eller bare mulig å gå inn. Egentlig så har man alt man trenger! Luken er normal i størrelsen og passer for katter opptil ca 7 kilo, og måler ca 15×14 cm i døråpningen. En god katteluke som gjør det den skal, og passer veldig godt i nabolag hvor det kanskje ikke er så mange andre katter, eller mange andre dyr generelt! 

katteluke

Vår best i test!

Vi kikker på enda et produkt fra Sureflap: dette er et produkt som virkelig skiller seg ut gra mengden! Her finner du all den super-flotte teknologien fra tidligere Sureflap produkter, men med det lille ekstra. La oss si at du har flere katter. Hver katt har sitt særegne behov for når de skal ut og inn – slikt løser du med hvilken som helst katteluke, men så er det den ene katten som kanskje begynner å bli gammel, eller kanskje den enda er for ung til å vandre ute alene. Hvordan forhindrer du at sårbare katter kommer seg ut? Dualscan er svaret! På denne geniale maskinen kan du enkelt programmere hvilke katter som skal slippe ut og ikke! Slik kan du enkelt sørge for at katt 1 og katt 2 kan komme og gå som de vil, mens den lille kattungen eller den gamle katten ikke kommer seg ut. Så slipper du å bekymre deg for at pus skal snile seg ut når du ikke skal snike seg ut når du ikke følger med, samtidig som de andre kattene har samme friheten som før! Skulle den katten som ikke skal ut, i like vell komme seg ut, så kan man sette innstillingen på katteluken slik at den fremdeles kommer seg inn igjen – veldig smart, og en utrolig flott sikkerhet å ha! Dualscan leser mikrochipen til katten din, eller RDIF-brikker som kan kjøpes separat. Også på denne modellen kan du registrere opptil 32 katter – sånn i tilfelle du skulle ha bruk for det! Denne super-geniale luken har også en fireveis manuell låsemekanisme, hvor du kan låse den helt, eller sette den helt åpen for alle, hvis du ønsker det. Som tidligere nevnt om Sureflap Dualscan, har de vunnet en rekke priser for sine smarte design og enkle løsninger, og dette produktet beviser virkelig at de fortjener alle de utmerkelser de har fått. Med sine spennende og nyttige løsninger og funksjoner, og den enkle programmeringen, er Sureflap Dualscan uten til vår testvinner! 

katteluke med chip