Kattesand test – hvilken sand er best for din pus?

Katter er helt fantastiske skapninger, som det er så utrolig lette å bli glad i! Enten pusen din er en ren innekatt, en katt som liker å være inne hele natten, eller en kattunge du holder på å lære opp, så er det uunværlig å ha en kattedo i huset. Og med en kattedo, så trenger man også en god kattesand! For uansett hvor søte kattene våre er, så er det ikke til å stikke under en stol at det kan lukte vondt når de gjør sitt fornødende.

Riktig sand til kattedoen er viktig både for deg og for pus. Katten din har sterke innstinkter, og trenger noe å grave i som holder seg tørt og ikke skader potene. Du trenger en kattesand som gjør det enkelt å holde kattedoen ren, og kanskje viktigest av alt, som sørger for vond lukt ikke sprer seg!

I denne testen har vi kikket på kattesand av høy kvalitet, som har gode klumpe-evner og forhindrer at vond lukt sprer seg. Hvilken kattesand er best for deg og din pus? Sett pus opp på fanget og se vår test av kattesand!

Premium kattesand

Vår testvinner

Vi starter med det vi mener er vår best i test kattesand: Companion Extra strong Scented Kattesand! Companion Ekstra Strong er kattesand av ypperste kvalitet, som enkelt fanger opp alt av ubehaglige lukter. Selve sanden har en svak og behagelig lukt av talkumpudder. Siden lukten er mild og usjenerende, er denne sanden super hvis du pleier å reagere på de ofte sterke luktene som finnes i andre typer kattesand. Denne lukten skiller seg ikke ut, samtidig som den effektivt forhindrer at vondt lukt sprer seg i luften. Det er det vi kaller en skikkelig vinn-vinn situasjon! Sanden er laget av bentonitt-leire av svært høy kvalitet, som gir en ypperlig klumpe-effekt når den blir fuktig. Slik blir det enklere for deg å rengjøre kattedoen, siden du slipper å tømme hele doen: du trenger bare fjerne klumpene, og kanskje helle på litt ekstra sand, så er du ferdig! På den måten sparer du både tid og energi, og siden sanden er så drøy og effektiv, blir dette en billig kattesand, med tanke på hvor drøy denne kattesanden er i utgangspunktet! Dette er en virkelig super kattesand: best i test for deg og for katten din!

ever clean kattesand

Beste kattesand med duft

Her har vi en effektiv kattesand som, i tillegg til at den har en meget god klumpe-effekt, har en mild og deilig duft av lavendel. Denne duften «aktiveres» når sanden kommer i kontakt med fukt, og du slipper derfor å tenke på at den skiller ut sterk duft hele tiden. Denne sanden inneholder aktivt kull, som fanger opp de monokylene som skaper den vonde lukten. Etter disse molokylene er «fanget», blir de nøytralisert, og dermed forhindrer sanden vondt lukt fra å spre seg. I tilegg til det aktive kullet, inneholder denne kattesanden utelukkende naturlige mineraler, som for eksempel bentonitt-leire. Det er denne leiren som sørger for den gode klumpe-effekten! Siden sanden klumper så bra som den gjør, tilsier det at det blir mye enklere å holde kattedoen ren, siden du kun trenger å fjerne klumpene, heller enn å tømme og bytte på hele kassen. Sanden er i utgangspunktet drøy i bruk, og vil vare enda lengre takket være denne klumpe-effekten: her er det mye å spare, både på tid og penger! Sanden ser til at urinen ikke trekker hele veien ned til bunnen av kassen, og dermed blir det ikke liggende fuktighet på bunnen – slik fukt fører ikke bare til vond og ubehagelig lukt, men kan også bli grobunn for bakterier som kan være skadelig for katten i lengden.

Dette er altså en god sand med svært gode omtaler fra en rekke fornøyde kunder!

Klumper svært bra- mye mer enn bare kattesand!

Her har vi et produkt som er mye mer enn bare vanlig kattesand: dette er en effektiv og god klumpe kattesand som er luktfri, samtidig som den setter en stopper for spredning av vond lukt – det beste fra to verdener! Denne sanden klumper seg så fort den blir fuktig, og sørger på denne måten på at alt av vond lukt blir «fanget» med en gang, før det rekker å spre seg i luften. Sanden i seg selv er som sagt fri for lukt, og er derfor helt ypperlig for katteeiere som syntes at kattesand med lukt ofte kan lukte litt vell sterkt. Med denne sanden kan du plassere kattedoen uansett hvor du måtte ønske, uten å tenke på at lukten skjemmer. Sanden er laget av bentonitt av ypperste kvalitet. Det er denne bentonitten, altså leiren, som gir sanden den fantastiske klumpe-effekten! Klumpene gjør slik at det blir mye enklere å gjøre rent etter katten, enn ved bruk av vanlig kattesand. Med dette produktet trenger du ikke tømme hele doen hver gang for å forhindre dårlig lukt, her kan du bare plukke ut klumpene, så har du fjernet alt du trenger! På denne måten så sparer du tid, samtidig som du sparer penger og miljøet – et supert produkt som virkelig anbefales!

pellets for kattedo

Et mer miljøvennlig alternativ

Dette syntes vi var et spennende produkt som det var verdt å snakke om, nemlig PeeWee Trepellets! Det vi har her, er et svært miljøvennlig alternativ til tradisjonell kattesand, og man kan kanskje kalle det en smart kattesand? PeeWee er laget av trepellets av gran og furu, der andre kattesand-merker her laget av leire, og dette er derfor et supert alternativ til vanlig kattesand. Pelletesene av tre inneholder ingen ekstra tilsettningsstoffer, som gjør at dette er et resirkulerbar alternativ som brytes ned biologisk. Pelletsene trekker til seg fuktighet svært effektivt, og ser til at vond lukt ikke sprer seg. Selve pelletsen i seg selv er dessuten lukt-fri: denne kan du ha hvor som helst i huset uten å måtte tenke på skjemmende lukter. Når pelletsen blir våt, smuldrer den opp til sagflis, så det er enkelt å se hvor du trenger å gjøre rent. Du trenger ikke å bruke mer enn ca 2 cm med pellets for å oppnå god effekt, så en slik stor pose på hele 14 liter vil vare svært lenge! Bra for deg, bra for miljøet – og selvfølgelig bra for pus!

Dette er altså en god sand med svært gode omtaler fra en rekke fornøyde kunder!

kattedo poser

Det perfekte innlegg til en kattedo – toalettposen!

Nå som vi har snakket en del om kattesand, så kan vi jo avslutte med å snakke litt om hvordan det skal fjernes. Klumpe-sand eller ikke, så er det viktig å gjøre kattedoen helt ren ved jevne mellomrom, og da kan det være kjekt å ha litt ekstra «hjelp» på veien, slik at det blir mindre arbeid, og forhåpentligvis mindre søl! Med disse smarte toalettposene gjør du enkelt og effektivt rent hele kattedoen, med minimalt arbeid! Posene settes enkelt på selve kattedoen, og fjernes like enkelt når du skal gjøre kattedoen ren. Slike poser fungerer litt som et innlegg, og forhindrer effektivt at fukt og skitt kommer i kontakt med selve kattedoen og at bakterier utvikler og sprer seg. Det forlenger også levetiden til kattedoen! Husk å ha godt med sand oppi, slik at pus ikke graver seg gjennom både sanden og posen!