Finn den perfekte gaven til pus – kikk på vår test av kattehus!

Enten det skal brukes ute eller inne, så er et kattehus det perfekte oppholdsstedet for din katt! Kattehus blir som en ekstra sikkerhet for katten din, et sted den kan føle seg trygg og varm, og som kommer til å inneha lukter som pus forbinder med sikkerhet – det fortjener alle katter! For kattehus som skal brukes utendørs, så er det viktig å tenke på vær og vind: det er bra å ha et kattehus som er solid og vanntett, og som pus kan bruke for å holde seg tørr og varm hvis været er dårlig.  Det finnes utrolig mange forskjellige modeller av kattehus, og i denne testen skal vi kikke på et lite utvalg av dem.

Supersøt kattehule for innendørs bruk

Denne supersøte kattehulen fra Trixie er designet for innendørs bruk. Hulen er laget av formpresset stoff og er dermed stabil og lun for katten din. Designet er utrolig søtt: den grå kattehulen har nemlig et par ører på toppen! Rundt hele hulen er det en glidelås som gjør det mulig å åpne den hele veien rundt. Dette gjør det enkelt å holde hulen ren for pels og skitt. Det følger med en deilig pute som pus kommer til å elske! Vi syntes dette er en superflott kattehule som kommer til å bli et søtt, lite tilbehør i stuen din.

kattehus vinter

Utendørs kattehus fra Krebl

Her har vi et flott kattehus at høy kvalitet – dette kattehuset er laget av kinesisk treverk, som er malt med med en beskyttende maling som tilsier at dette kattehuset kan brukes både ute og inne. Du kan montere medfølgende lameller foran inngangen for ekstra beskyttelse mot vær og vind, som bidrar til å holde innsiden av kattehuset tørt. På den ene veggen finner vi et søtt lite vindu som gir pus dagslys inne i kattehuset – og som gjør kattehuset ekstra flott å se på! Benene til kattehuset kan justeres i høyden, slik at du kan tilpasse det etter som hvor det skal stå – eller hva pus foretrekker! Huset måler 57 x 45 x 43 cm og er svært enkelt å sette sammen.

Superflott kattehus – isolert og med egen veranda!

Dette er et superkult kattehus som ikke bare hjelper til med å beskytte pus for vær og vind, det tilbyr også det perfekte utkikkspunkt! Underetasjen har doble vegger som er fôret med isopor, og som derfor gir svært god varmeisolasjon. Slik kommer katten din til å holde seg lun og god selv om det skulle bli kaldt ute. Den gjennomsiktige lamellen bidrar også til ekstra beskyttelse mot vær og kulde, og kan fjernes hvis det er ønskelig. Vi liker svært godt at dette kattehuset har en egen veranda på toppen! Taket på verandaen beskytter pus mot sol og nedbør, og det kommer nok raskt til å bli et favoritt-sted for katten din! På siden av huset er det en liten trapp slik at selv eldre katter kommer seg enkelt opp og ned. Designet syntes vi også er super-koselig! Kattehuset måler 88 x 57 x 77 cm, blir levert flatpakket og er svært enkelt å sette sammen.

kattehus utendørs

Superflott, isolert kattehus – i to etasjer!

Med dette kattehuset får du i både pose og sekk: kattehuset har et stilig design, to etasjer, hele 3 ut/innganger og det er laget av resirkulert materiale! Kattehuset er 82 cm høyt, og måler ellers 49 x 55 cm. De to etasjene er sammenkoblet på innsiden, slik at pus enkelt kan forflytte seg mellom de to etasjene. Oppe finner du to utganger, og nede èn, og ved hjelp av de medfølgende lamell-platene kan du stenge av innganger for ekstra beskyttelse mot vær og vind. Kattehuset i seg selv er altså laget av resirkulert materiale, hvorav 40% er trevirke og 60% plast. Disse materialene er spesialbehandlet for å tåle å stå utendørs hele året, og er dermed vanntett, vindtett, og vedlikeholdsfritt! Kattehuset er enkelt å rengjøre og lukter ikke, og materialene kan dessuten ikke råtne – så dette kattehuset kommer til å vare mange år fremover! Kattehuset har heller ingen skarpe kanter og er svært enkelt å sette sammen, selv om det kommer flatpakket. Dette kattehuset er den soleklare vinneren av vår kattehus test, siden det kombinerer stilig design og praktiske løsninger, samtidig som det er svært praktisk!

kattehus ute