Kattedo best i test – Finn den beste kattedoen!

Det er mye å tenke på før man skaffer seg en katt! Man må tenke på at man har stor nok plass, nok tid, og hva slags fôr som er riktig…også må man tenke på det som kommer ut igjen, også. I denne testen har vi kikket på kattedoer som har forskjellige kvaliteter, som vi syntes er fine og praktiske løsninger på noe som fort kan bli et illeluktende problem. Det er viktig å tenke på at katten skal ha en komfortabel do der den kan føle seg trygg, slik at den vender seg til å bruke den. Og for deg som eier, er det viktig at kattedoen er tett, god, og ikke sprer dårlig lukt og sand over hele huset. Det er mye å holde styr på! Vi har selvfølgelig testet produkter av høy kvalitet, som virkelig holder det de lover – og kanskje litt ekstra!  Ta en titt på denne testen, og ser om du finner den perfekte kattedoen til din kattevenn! 

Futuristisk design med god ventilasjon

Vi starter med en smart kattedo med det vi bare må si er et ganske så futuristisk design. Denne kassen har en hendig liten vifte som sørger for at vond lukt ikke blir fanget inne i boksen. Med det utskiftbare filteret forhindrer denne kassen også at vondt lukt sprer seg utenfor kassen – så dette er en virkelig vinn-vinn situasjon!  Viften er helt stillegående, så du slipper å tenke på unødvendig støy, og du slår den enkelt av og på manuelt. På toppen av kattedoen finner vi et LED-display som lar jeg justere filterfunksjonen, slik at du selv velger hvor mye luft som skal filtreres. Det følger med en kjekk liten spade som du enkelt kan oppbevare på baksiden av kattedoen, slik at du alltid har kontroll på hvor den er – dette syntes vi er super-praktisk, siden slike spader har det med å forsvinne. Den gjennomsiktige hetten som er på kattedoen, kan taes av for å lettere komme til når man skal gjøre rent, og man kan selvfølgelig også velge å ha den av hele tiden, hvis katten din trives bedre med det.

kattedo som ikke lukter

Praktisk kattedo for miljøvennlig pellets

Dette er et svært hendig kattetoalett med luke, som bidrar til å forhindre at vondt lukt sprer seg. Designet fremstår som enkelt og moderne på utsiden, og vil passe diskrét og godt inn i de fleste hjem. På innsiden av kassen finner vi derimot en spennende bonus som gjør at den ikke er så enkel i likevel! Denne kattedoen er spesialdesignet til å brukes sammen med PeeWee trepellets; som er et mer miljøvennlig alternativ til kattesand! Inne i kattedoen finner vi en ekstra del, en slags rist, som er full av små hull. Pelletsen som skal brukes i denne doen, endrer konsistens når den blir fuktig, og blir til sagflis. Denne risten skiller så ut den fuktige sagflisen fra den tørre pelletsen! Hele 90% av urinen, sammen med fuktig sagflis, havner i den nederste beholderen, og slik holder det øverste laget seg tørt og fritt for lukt over lengre tid – det blir nesten som en selvrensende kattedo! Den nederste beholderen er dessuten lett å tømme og rengjøre. Sammen med trepelletsen fra PeeWee, blir dette et svært godt produkt som gjør det enkelt å holde det rent og luktfritt etter katten din. PeeWee kattedo er et produkt vi virkelig kan anbefale! 

katten

Et søtt, lite toaletthus til katten!

Man tenker kanskje ikke først og fremst på interiør når man leter etter en kattedo. Det skal være praktisk, ikke ta for mye plass, ikke spre lukt…enkelt å greit, gjøre jobben sin! Og utover det er det en heller litt ekkel sak man trenger til katten sin. Men, med dette søte kattehuset fra Trixie, kan du faktisk få et søtt, lite element til interiøret ditt, samtidig som du får en svært praktisk løsning på et heller ekkelt problem! Dette er altså en kattedo med tak, og ser ut som et lite hus!   Dette lille huset har en luke litt høyt oppe på døren, og hele vegger rundt, som hindrer at kattesand havner rundt huset, men heller holder seg på plass inne, slik at det blir lettere å holde det rent. På baksiden av huset finner vi ventilasjons-hull som sørger for at det blir god ventilasjon, og at ikke vond lukt blir fanget inne i huset. Inne i huset setter du enkelt og greit et vanlig og enkelt katte-toalett, og vips, så har du et sjarmerende lite toaletthus! Som en ekstra bonus, så kan dette lille toaletthuset også brukes som rent kattehus! Dette syntes vi er en spennende løsning på et problem, for å ikke snakke om hvor søtt det er! Vi syntes dette er et godt valg for deg som er ute etter det lille ekstra!

kattesand

Mindre sand på poter og gulv – for flere katter

Dette er en stor kattedo utformet som en dyp balje med lokk, og de høye veggene tilsier at kattesand ikke finner veien ut på gulvet, uansett hvor mye katten graver! Det super-smarte lokket har et stort hull som gjør det enkelt for selv større katter å finne veien inn. Lokket har også en rekke hull, som gjør at sand fra kattens poter finner veien ned i kassen igjen. Formen på kattedoen gjør det også til en ekstra familievennlig kattedo, da småbarn ikke lett kan få tilgang til sanden. Det samme gjelder hvis du har hunder: formen gjør slik at hunder ikke kommer seg ned til sanden! Dette er en stor og god kattedo, og kan godt brukes av flere katter. Selve kassen har håndtak på bunnen som gjør det enkelt å bære, og lokket taes lett av når kassen skal rengjøres. Vi syntes at dette er et svært praktisk kattetoalett! 

ekstra stor kattedo