Tilfredsstill kattens naturlige behov med kattegress

Katter elsker gress og har et naturlig behov for å tygge og fordøye det. Hvis du vil spare egne planter og blomster hjemme kan du kjøpe eget kattegress i potte til katten. Eget kattegress med innehold av fiber som bidrar til bedre fordøyelse og oppmuntrer katten til å kaste opp hårboller.

Du har kanskje lagt merke til at katten din ofte lukter, smaker og spiser av gressplanter ute eller plantene dine inne? Og det er ikke uten grunn. Katter har et naturlig behov for å tygge og fordøye gress, men ikke alt av gress er like bra for dem. For å spare både plantene hjemme og kattens mage kan det være fint å investere i ferdig kattegress, spesielt for katter.

Hva er kattegress?

Man skulle kanskje tro at gress er gress, men kattegress er spesielle gressplanter dyrket for å tilfredsstille kattens naturlige behov. Kattegress-plante er helt trygge for katten med et høyt innhold av fiber som bidrar til bedre fordøyelse og oppmuntrer katten til å kaste opp hårballer. Selv om katter elsker animalsk mat, trenger de også gress og grønnsaker. Katter har et behov for sunt og grønt gress med fiber som bidrar til å få ut pelsen på den naturlige måten. De små firbeinte synes også det kan være morsomt og tilfredsstillende å tygge på gress eller potteplantene hjemme.

Hvorfor kjøpe kattegress til katt?

For å dekke kattens behov kan du gi den økt velvære med eget kattegress, spesielt for katten. Det er flere grunner til at dette er et godt kjøp, hvor regulering av fordøyelsen deres og reduksjon av oppkast er blant fordelene. Katter får i tillegg en form for mental stimulering når de tygger på gress, noe som er viktig for deres trivsel. Samtidig som kattegress inneholder viktige næringsstoffer, vitaminer, mineraler og klorofyll. Tygging av gress bidrar også til å rense kattens tenner på en naturlig måte. En annen grunn til å kjøpe kattegress er at det er et tryggere alternativ enn å spise giftige planter utendørs.

Flere varianter av kattegress

Kattunge eller voksen katt i hus? Allerede fra tidlig alder har de små pelsdyrene et behov for å tygge på gress. I dag selges det flere varianter av kattegress. Frø er populært blant katteeiere som vil dyrke kattegress selv. Frøene kjøpes i en dyrebutikk og plantes i en egen gryte eller potte som står på et passende sted i huset. Vi finner også ferdigvokst kattegress i potte, kattemat med gress og katteleker med gress.

Våre anbefalte produkt i 2023

Under kan du lese mer om gode kjøp av kattegress i potte og kattegress-frø som du planter selv. Billige produkter som katten din vil elske.

Ferskt og deilig kattegress i krukke

Fleischle Pet Snack Kitty Grass anbefales til deg som vil kjøpe ferdigblomstret og -plantet gress til katten. Kitty Grass gir katten godt og fersk gress av typen Cyperus Alternifolius Zumala som står i en krukke. Et godt kjøp til vinteren når katten ikke finner ferskt gress utendørs.

beste kattegress

Fine Forage-gress med god smak fylt med vitaminer

En annen favoritt av blomstret kattegress er Fleischle sin Pet Snack med Fine Forage-gress. Dette gresset er god på smak og fylt med vitaminer som gjør katten godt. Planten er dekorativ å se på, trygg å spise og bidrar til å støtte kattens fordøyelse, forhindre storstoppelse og tarmproblemer, samtidig som den gjør oppstøt av hårboller enklere for katten.

kattegress i potte

Plant din egen ugressplante til katten

Til katteeieren som vil plante en egen spiselig gressplante til katten kan Dogman sine frø anbefales. Frøene gir kattegress med fiber som hjelper katten til å bli kvitt hårboller ved å binde pelsen som katten får i seg når den vasker seg. Dogman anbefales til deg med innekatt eller som bare vil gi en grønnere følelse for din kjære katt gjennom mye innetid på kalde dager.

Friskt og grønt gress rik på vitaminer og mineraler

Kerbl sitt kattegress er et friskt og grønt gress fylt med vitaminer og mineraler som bidrar til bedre fordøyelse. Gresset fungerer som et kosttilskudd som din kjære katt vil sette pris på, både når det gjelder fordøyelse, tannhelse og trivsel. Kerbl kommer i en liten potte sådd med frø. Det eneste du trenger å gjøre er å tilsette vann før gresset etter tre dager begynner å spise. Så fort gresset har vokst seg 4 til 5 centimeter langt kan det spises.