Vannfontene katt – Test en av våre beste favoritter

Katter har naturlige instinkter og behov som må tilfredsstilles for å opprettholde deres helse og trivsel. Væskeinntak er viktig og med en vannfontene til katt kan du økte kattens interesse og oppmuntring til å drikke vann.

Noen katter drikker rennende vann fra springen, mens andre nøyer seg med stillestående vannskåler. En utfordring for mange katter er at de ofte ikke drikker nok vann hvis eneste alternativ er en vannskål. Et godt kjøp er derfor en vannfontene til katt som oppmuntrer til mer hydrering ved å øke interessen og skape et stimulerende miljø. Felles for alle katter er at de har en naturlig tiltrekning til rennende vann, og med en vannfontene til katt vil den etterligne kildens friskhet som appellerer til kattens naturlige instinkter. Alle katter trenger å dekke sitt daglige behov for væske slik at de forebygger helseproblemer i nyre eller urinsveisinfeksjon. Vannfontene kan derfor være en effektiv måte å sikre at katten får i seg nok væske daglig.

Ulike varianter av vannfontener til katt

Vannfontene finnes er tilgjengelig i ulike varianter, størrelser, fasonger og design av automatisk, stille eller vannfontener i flere nivåer. Automatisk vannfontene har innebygde sensorer som aktiveres når katten nærmer seg, og noen modeller har filtreringssystemer sikrer rent vann. Mange katter liker å drikke fra høyder og derfor finnes det vannfontener med flere nivåer som gir underholdning og en ekstra dimensjon når de skal drikke vann. Til rolige katter som foretrekker en avslappende atmosfære kan en stille vannfontene være et godt valg. Disse er designet for å minimere støy for både katt og eier.

Våre anbefalte produkter i 2024

Katter har naturlige instinkter og behov som må tilfredsstilles for å opprettholde deres helse og trivsel. Et av behovene er rennende vann. I vår «vannfontene katt best i test» finner du gode kjøp som kan oppmuntre til hydrering.

Smart vannfontene med 2 liter kapasitet og 3-trinns filtreringssystem

En smart testvinner er Petoneer sin Fresco Ultra Smart vannfontene til katt. Fresco Ultra kan styres med app og gi deg påminnelser om vedlikehold. Vannfontenen har en kapasitet på 2 liter slik at du aldri trenger å bekymre deg for om vannet som renner ut er rent. I tillegg har Fresco Ultra et 3-trinns filtreringssystem, UV-sterilisering av væsken, utskiftbar pumpe og en kvalitetssensor som garanterer total sikkerhet for kattens helse. Filtreringen starter med å filtrere større partikler med et spesielt nett før vannet renses i et aktivt kullfilter og tilslutt går gjennom et filter av ionebytterharpiks. Resultatet er at katten din får rent vant og redusert risiko for sykdom. Funksjonen UV-sterilisering består av en integrert spesiallampe som steriliserer vannet med UV-stråling. På den måten brytes DNA-kjeden med opptil 99,7 prosent av bakteriene på en risikofri måte. Resultatet er rent og trygt vann for katten.

Petoneer Fresco Ultra Smart

Friskt vann fra stillegående og keramisk vannfontene i regnbuedesign

En annen vinner av vannfontene til katt er Petlibro Rainbow – en keramisk vannfontene til katt i regnbuedesign. Rainbow gir katten tilgang til rennende og frisk vann døgnet rundt. Fontenen gir renere vann enn fra en skål, samtidig som den kan gjøre det mer attraktivt å drikke vann på ved å dekke kattens naturlige instinkt for rennende vann. Vannfontenen er laget av keramikk, kan vaskes i oppvaskmaskin, er enkel å fylle opp med vann og har et femlags rensefilter som holder vannet friskt og rent.

Hvordan bruke vannfontene til katt?

Felles for de fleste katter er at de er skeptiske til nye ting, også hvis de plutselig får en vannfontene. For at katten skal bruke vannfontenen kan det derfor være lurt å introdusere fontenen gradvis ved å la katten utforske den i sitt eget tempo. De fleste vannfontener er enkel å ta i bruk. Det eneste du som eier trenger å gjøre er å plassere fontenen et sted hvor katten enkelt kan nå den, og gjerne i et rolig område. Fontene krever lite vedlikehold, men du bør rengjøre den jevnlig for å unngå vekst av bakterier og sikre at vannet forblir friskt.