Ta vare på naturen og mangfoldet med insektshotell i hagen

Har du grønne hender og er opptatt av naturens mangold? Med et insektshotell i hagen kan du gi naturen en hjelpende hånd og øke mangfoldet hagen ved å gi husly til viktige insekter som bier, sommerfugler og marihøner. Vi gir deg tips til hvilke produkt du bør velge.

Selv om mange insekter kan føles ubrukelige og irriterende, har de fleste insekter en viktig funksjon for naturen. Viktige pollinatorier som bier, sommerfugler og marihøner er insekter vi bør ta vare på. Til deg med grønne hender, hage og interesse for naturens mangfold kan insektshotell anbefales. Hotellet er spesielt laget for å gi en insekter en trygg og beskyttet plass hvor de kan reprodusere seg og overvintre. Insektshotell har en konstruksjon som tiltrekker seg og gir viktige insekter husly, noe som spiller en sentral rolle i pollineringen av blomster og fruktproduksjon. En bærekraftig, enkel og billig måte å støtte det lokale økosystemet på er derfor å plassere et insektshotell i hagen. På den måten kan du øke avlingen i hagen, la blomster blomstre og styrke det biologiske mangfoldet.

Insektshotell til større og mindre hager

Til deg som er opptatt av miljø, natur og økosystemet er insektshotell er god investering. Hotellet gir viktige insekter et trygt hjem, samtidig som du får en mer balansert og frodig hage som blomstrer med liv, farger og dyreliv. Utvalget av insektshotell består av ulike varianter og størrelser for både større og mindre hager. Har du en stor hage med store naturområder kan frittstående insektshotell ta vare på ulike insekter året rundt. Multifunksjonelle insektshotell er et godt valg til deg som er glad i dyreliv fra fugler og insekter. Hotellet inkluderer også fuglekasser som sørger for et mangfoldig dyreliv i hagen din. For mindre hager eller balkonger kan et veggmontert insektshotell gi et trygt sted for insekter. De ulike produktene av insektshotell er laget av kvalitetsmaterialer som tre, bambus og leire som sørger for holdbare og naturlige boliger for insekter.

Våre anbefalte produkter i 2023

Vi har sett nærmere på hva som er tilgjengelig av ulike insektshotell og samlet våre beste anbefalinger til deg med grønne hender. Med disse produktene gir du insektene et lengre liv og grøntområdene grønnere.

Trygt insektshotell til enslige bier, humler, blomsterfluer og marihøner

Dette insektshotellet er spesielt utviklet for å gi enslige bier, humler, blomsterfluer og marihøner et trygt sted å bo. Hotellet har rør i forskjellig grovhet som gjør det perfekt for solitære bier å legge egg. Når eggene klekkes vil larven leve av pollentilførselen som foreldrene har lagt i røret. Så fort larvestadiet er over kan den lille bien vente til veien ut er klar. Insektshotellet har ulike rom med en boks i midten som er laget spesielt for humler, mens edderkopper, marihøner og saksedyr vil trives blant bartrær og spon. Mallorca insektshotell plasseres på et solfylt og skjermet sted. Mallorca vil med riktig plassering bidra til at de viktige insektene i hagen har det bra og former seg. I tillegg til at hotellet gir barn og voksne en fin mulighet til å studere dem. Mallorca er laget av solid tre som tåler alt slags vær.

Insektshotell som gir husrom til alle insekter

Trixie sitt insektshotell med 3 seksjoner er et robust hotell laget av ubehandlet furu med tak av galvanisert metall. Hotellet gir husrom til alle slags insekter og består av tre seksjoner i ulike materialer for å friste alle typer insekter inn. Trixie sitt insektshotell kan plasseres på egnet plass i hagen for å øke variasjonen av nytteinsekter, samtidig som du gjør insektene en tjeneste.

Ta vare på naturens viktige insekter med hotell i tre deler

Et annet godt kjøp av insektshotell er dette produktet i tre deler for både insekter og sommerfugler. Hotellets nedre del tiltrekker seg marihøner, biller og gulløyer, den midterste delen har runde åpninger for ensomme bier som vil legge egg og den øverste delen tiltrekker seg sommerfugler. Hotellet har også en skuff som kan åpnes fra baksiden for rengjøring. For en gunstig prislapp kan dette hotellet i tre deler bidra til å ta vare på naturens viktige insekter. Hotellet er utstyr med en opphengkrok og bør plasseres på et solrikt sted i hagen, som også er skjermet for vind.

Insektshotell plassering: Hvordan og hvor skal det stå?

Etter at du har valgt insektshotellet som passer best til din hage og bruk, er neste steg å finne ut hvor hotellet skal stå. Riktig plassering av insektshotell er avgjørende for å tiltrekke seg og bevare mangfoldet av insekter. Her er noen enkle råd for hvor og hvordan du bør plassere hotellet i hagen:

  • Sørg for å finne et sted i hagen som eksponeres for morgen- eller ettermiddagssol, slik at hotellet blir varmet opp og dermed tiltrekker seg insekter (som elsker sol). Et godt tips er å plassere hotellet med åpningen vendt mot sør eller sørøst slik at insektene får varmen fra morgensolen.
  • Hotellet bør også plasseres et sted hvor det er beskyttet mot vind, fordi sterk vind kan gjøre det vanskelig for insektene å navigere seg og samtidig skade strukturen på hotellet.
  • Neste steg er å finne et sted i variert høyde. Kjøper du flere insektshotell kan de plasseres i ulike høyder som bakkenivå, midt i høyden av planter eller trær, noe som gir insektene variasjon når de skal velge hvor de vil bo.
  • Trygge omgivelser er viktig når du skal velge plassering av insektshotell, og samtidig unngå bruk av kjemiske plantevernmidler i nærheten. Det beste er å plassere hotellet i nærheten av blomstrende planter og busker som gir insektene kort vei til mat.
  • Velger du veggmontert insektshotell som festes på en solrik vegg bør du forsikre deg om at hotellet er godt festet og ikke vipper.
  • Tilslutt anbefales det å plassere insektshotellet et sted hvor det kan stå året rundt, slik at de kan søke ly i vintermånedene.