Fuglebur som gir fuglen et trygt sted å bo

Undulat, kanarifugl eller papegøye som kjæledyr er vanlig i mange hjem. Selv om de «bare» er fugler, trenger også de trivsel, omsorg og et trygt sted å bo. Vi gir deg gode råd om kjøp av fuglebur som sørger for at den flyvende vennen din får plass og trivsel.

Mange med allergier mot hund, katt eller andre pelsdyr velger ofte fugl som kjæledyr. Fordelen med en undulat, kanarifugl eller papegøyer er at de er allergivennlige, samtidig som man får en flyvende venn som trenger omsorg, pleie og sosial kontakt. Selv om hund og katt krever mer av en eier, stiller også fugler krav som dekker deres behov. Et viktig kjøp er et fuglebur som gir den fjærkledde vennen plass til å fly og et trygt sted å bo. Fuglebur beskytter også fuglen din mot farer i hjemmet og er avgjørende for å hindre at fuglen din ikke stikker av. Noen fugler kan trenes opp til å fly løst i hjemmet, men generelt sett er det anbefalt å holde fuglen i et eget bur. Det er derfor viktig å velge et bur som gir komfortabel plass for fuglen til å fly, hvile, utforske, leke og se seg rundt.

Dette bør du se etter ved kjøp av fuglebur

Undulat og kanarifugl er gjerne de mest vanlige fuglene å ha som kjæledyr, men også papegøye foretrekkes av mange. Selv om undulat og kanarifugl er små stiller de likevel krav til plass og trivsel. Ved kjøp av fuglebur er det viktig å velge et bur som passer din fugl og dens behov. Buret bør gi tilstrekkelig med plass for fuglen til å fly og bevege seg komfortabelt. En generell anbefaling er å kjøpe et stort fuglebur; «Jo større, jo bedre». Med andre ord er det i grunn ditt eget hjem som avgjør hvor stort bur du kan ha. Andre ting å se etter ved kjøp av fuglebur er å velge produkter laget av trygge og holdbare materialer som rustfritt stål eller pulverlakkert metall. Når det kommer til sikkerhet bør du velge bur med sikre låser som ikke kan åpnes av fuglen. For å gjøre egen jobb med rengjøring og vedlikeholde enklere anbefales det også se etter fuglebur med praktiske løsninger for dette. Gode løsninger kan være avtagbare bunnbrett og tilgang til mat- og vannskåler. Ettersom fugler har et behov for mental stimulering og fysisk aktivitet kan det være fint å forsikre seg om at fugleburet du kjøper har steder for å feste leker, stiger, grener og annet tilbehør.

Beste fuglebur med funksjonalitet, kvalitet og plass

Hvis du først velger å ha en undulat eller kanarifugl som kjæledyr bør budsjettet inneholde å investere i et bra fuglebur. Prisene varierer ut i fra størrelse, type fugl og kjøperens preferanser. Velger du produkter fra produsentene GD, RC, Flamingo eller Ferplast kan du være trygg på at du får markedets beste fuglebur med funksjonalitet, kvalitet og plass. GD, RC, Flamingo og Ferplast er kjent for sin høye kvalitet med fuglebur i rustfritt stål eller pulverlakkert metall, burene er utstyrt med solide låser, sikre dører, gir komfortabel plass for fuglen og har praktiske funksjoner for rengjøring, leker og tilbehør.

Våre anbefalte produkt i 2024

Vi har samlet våre anbefalte produkter av beste fuglebur fra markedets mest anerkjente produsenter av utstyr til kjæledyr. Vil du spare penger kan du gjøre ekstra gode kjøp på tilbud av fuglebur til salgs.

Slitesterkt fuglebur til papegøyen

GD sine fuglebur er kjent for sine slitesterkt materialer og høye kvalitet med et bredt spekter av bur til ulike fugler. Til deg med papegøye i hus anbefaler vi GD Royal Sir. Fugleburet er ikke nok til å brukes som permanent bur for store papegøyer, men for en mindre papegøye vil Royal Sir gi nok plass. Buret har skuff- og sprutbeskyttelse for å holde mest mulig frøskall i buret, noe som gjør vedlikehold enklere. Utover det kan Royal Sir by på en dør i fronten som måler 41 x 93,5 centimeter og innvendige mål på 87,4 x 67,6 x 97,4 centimeter. Royal Sir har 5 millimeter gittertråd med en gittertetthet på 25,6 millimeter og forsterket wire på 5 millimeter.

Solid og stort fuglebur til undulater og andre småfugler

Et annet kvalitetskjøp til deg som virkelig vil investere i fuglens trivsel er GD Rival sitt solide fuglebur. Rival passer utmerket til undulater eller andre småfugler. Buret gir romslig plass, god sikt og et trygt hjem til fuglen. Rival har innvendige mål på 79,7 x 51,8 x 88 centimeter per del, dobbel 165 x 54 x 158 centimes og to dører på fremsiden som hver måler 41,2 x 24,6 centimeter. Rival har en hel topp, uttrekkbar bunn for enkel rengjøring, en trådtykkelse på 1,8 millimeter, forsterkningsttråder på 3 millimeter og en sprinkeltetthet på 11,3 millimeter.

Solid fuglebur med estetisk design, komfort og plass

Flamingo er kjent for sine solide fuglebur med fokus på estetikk og komfort, og er derfor et godt kjøp til deg som vil ha et bur som passer inn i hjemmets interiør. Cage Siri Copper har et elegant design med fargen «Copper Orange» som gir et stilfullt utseende. Buret måler 78 x 48 x 81,5 centimeter som gir undulaten nok plass til å fly, bevege seg og utforske. Cage Siri er utstyrt med nødvendige funksjoner som gir tilgang til mat- og vannskåler, sammen med perches, stiger og løsninger for enkel rengjøring. Vi anbefaler Flamingo sitt elegant fuglebur til den designbevisste fugleeieren.

Stort og romslig fuglebur til kanarifugler og undulater

Et rimelig kjøp som oppfyller krav til kvalitet, allsidighet, brukervennlig og plass finner vi fra Ferplast. Piano 6 er et allsidig og romslig fuglebur med brukervennlige funksjoner i størrelsen 87 x 46,5 x 70 centimeter. Buret har alle egenskapene som kreves for å gi kanarifuglen, undulaten eller en annen småfugl trivsel i hverdagen. Piano 6 leveres med fire vendbare plastskåler, to beholdere for fôr, to sittepinner, to vannautomaten, et speil og et modulsystem i treopptik som kan bygges sammen. Buret har også en plastkasse som bunn med to avtagbare skuffer som sørger for rask og enkel rengjøring.